De Majesteit

Traditioneel biercafé

Grote Kerkstraat 8
7902 CJ Hoogeveen

(06)39379777

info@cafedeharemajesteit.nl

 

Nu op de wisseltaps

 

't IJ IPA (7%) 

t IJ IPA

't IJ IPA, een donkerblond bier met een uitgesproken hopsmaak. De afkorting staat voor India Pale Ale, van origine een Engelse bierstijl die ontstond toen de Engelse ales een hoger alcoholpercentage en steviger hoprecept kregen zodat ze de scheepsreis naar de koloniën konden overleven. Dit recept bleek een gouden vondst en werd al snel populair. In deze I.P.A. is niet alleen tijdens het brouwen, maar ook tijdens het rijpen hop aan het bier toegevoegd, wat heerlijke aroma’s van grapefruit en bloemen geeft. Een bier met een fruitige bittere afdronk die je lang zult blijven proeven.

 

Stroatige Jannus (7,5%), Brouwerij de Witte Leeuw

Stroatige Jannus, Brouwerij t IJ

Stroatige Jannus een Belgian style IPA, een speciaalbier met een iets extra hoppige smaak. De 3 met zorg geselecteerde hopsoorten en 3 verschillende granen maken dit bier een lekker dryhopped drinkbaar bier. Als beste te degusteren met vrienden die een stevige 'bite' kunnen waarderen.


Hertog Jan Grand Prestige (10%)

Hertog Jan Grand Prestige wordt ook wel een gerstewijn genoemd. Als je het maar lang genoeg laat liggen wordt het port. Het is een bier van hoge gisting en met zijn alcoholgehalte van 10% behoort het tot de zwaarste bieren van Nederland. Hertog Jan Grand Prestige heeft een donkerbruine kleur. De bijzondere volle, zoete en aangenaam bittere smaak ontstaat tijdens de tweede gisting op de fles. Hertog Jan Grand Prestige is een speciaalbier dat al 30 jaar in de Hertog Jan brouwerij op ambachtelijke wijze wordt gebrouwen.