De Majesteit

Traditioneel biercafé

Grote Kerkstraat 8
7902 CJ Hoogeveen

(06)39379777

info@cafedeharemajesteit.nl

 

Biersoorten 

We bieden een ruim assortiment aan speciaalbieren aan. Je hebt keuze aan 9 speciaalbieren van de tap en ruim 30 speciaalbieren op fles. Ons assortiment bevat Belgische bieren, maar we hebben ook bieren van Nederlandse kleine brouwerijen, zoals Brouwerij Maallust en Brouwerij de Witte Leeuw. Bekijk hier onze kaart.

 

Biersoorten

Bier kent zeer veel soorten. Je hebt waarschijnlijk wel vaker van een amber, dubbel, tripel, blond of bokbier gehoord. Maar wist je dat er op dit moment zo'n 70 tot 80 verschillende biersoorten zijn? De smaken lopen ver uiteen. Van extreem bitter, tot gerookt, zoet of fruitig. Er is dus ook altijd voor iedere smaak voorkeur wel een passende biersoort te vinden.

Net zoals in de mode, verandert ook de popularieit van de biersoorten. Waar we 10 jaar geleden nog allemaal in de rij stonden voor een Tripel of Abdij bier uit Belgie, zie je dat tegenwoordig nieuwe bierstijlen duidelijk de liefde van de kenner hebben kunnen winnen. Het zijn vooral biersoorten die nieuwe smaken en dementies aan het bier toevoegen.